POLITIKA KOLAČIĆA

Tahomotive veb-sajt koristi kolačiće. Ukoliko pristanete, pored kolačića koji obezbeđuju funkcionisanje veb stranice, analitički i marketinški kolačići, kao što su web beacons ili slične tehnologije, za skladištenje, mogu se postaviti na vaš računar ili drugi uređaj sa kojeg pristupate našoj veb stranici. Ova Politika kolačića opisuje koje vrste kolačića koristimo na našoj veb stranici i u koje svrhe.

Veb-sajt Tahomotive (vlasništvo kompanije Smart Automotive Solutions) koristi sledeće vrste kolačića:

  • Strogo neophodni kolačići,
  • Analitički kolačići,
  • Marketinški kolačići

Možete isključiti svaku kategoriju kolačića (osim striktno neophodnih kolačića) klikom na dugme „Podešavanja kolačića“.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira veb-sajt koje se preuzimaju i čuvaju na bilo kom uređaju sa omogućenim internetom, kao što je vaš računar, pametni telefon ili tablet, kada posetite našu početnu stranicu. Vaš pretraživač koristi kolačiće za prosleđivanje informacija nazad na veb-sajt pri svakoj sledećoj poseti kako bi prepoznao korisnika i zapamtio izbore korisnika (na primer informacije za prijavu, podešavanja jezika i druga podešavanja). Ovo može učiniti vašu sledeću posetu lakšom, a veb-sajt korisnijim za vas.

Koristimo različite vrste kolačića za pokretanje veb-sajta.

Sledeći kolačići mogu biti sačuvani u vašem pretraživaču:

 

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni da bi veb-sajt funkcionisao i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje predstavljaju zahtev za usluge, kao što je podešavanje vaše privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete da podesite pretraživač da blokira ili vas upozorava na ove kolačiće, ali neki delovi sajta tada neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične informacije.

 

Analitički kolačići

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i analiziramo saobraćaj kako bismo mogli da merimo i poboljšamo performanse sajta. Oni nam pomažu da znamo koje su stranice najpopularnije, a koje najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću po sajtu. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su objedinjene i stoga anonimne. Ako ne dozvolite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posetili sajt i nećemo moći da pratimo njegov učinak. U analitičke svrhe, možemo koristiti kolačiće trećih strana. Ovi kolačići se trajno čuvaju na uređaju korisnika.

 

Marketinški kolačići

Ovi kolačići mogu biti postavljeni na naš sajt od strane naših partnera za oglašavanje. Te kompanije mogu da ih koriste za pravljenje profila vaših interesovanja i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim sajtovima. Oni ne skladište direktno lične podatke, već se zasnivaju na jedinstvenoj identifikaciji vašeg pretraživača i internet uređaja. Ako ne dozvolite ove kolačiće, imaćete manje ciljano oglašavanje. Ovi kolačići se trajno čuvaju na uređaju korisnika.

Kada posetite veb-sajt, dobićete informativnu izjavu da se koriste kolačići i dobijate mogućnost da prilagodite upotrebu kolačića klikom na Podešavanje kolačića. Takođe možete da izbrišete sve kolačiće sačuvane u vašem pretraživaču i da ga podesite da blokira čuvanje kolačića. Klikom na dugme „pomoć“ u vašem pretraživaču, možete pronaći uputstva o tome kako da sprečite pretraživač da čuva kolačiće, kao i koji kolačići su već uskladišteni i da ih izbrišete, ako želite. Promene podešavanja se moraju izvršiti za svaki pretraživač koji koristite.

Međutim, imajte na umu da bez čuvanja određenih kolačića, moguće je da nećete moći u potpunosti da koristite sve funkcije i usluge veb-sajta Tahomotive.

Takođe možete zasebno onemogućiti da aktivnost veb-sajta bude dostupna Google analitici tako što ćete instalirati dodatak za pretraživač za onemogućavanje Google analitike, koji sprečava deljenje informacija o poseti veb-sajtu sa Google analitikom.

Štaviše, ako želite da odustanete od primanja reklama zasnovanih na interesovanjima i ponašanju, možete da se odjavite koristeći neki od alata. Imajte na umu da su ovo alati trećih strana koji će sačuvati sopstvene kolačiće na vaše uređaje i da Smart Automotive Solutions ne kontroliše i nije odgovoran za njihovu Politiku privatnosti. Za više informacija i opcije za odustajanje, posetite:

SAD – Alijansa za digitalno oglašavanje

Kanada – Alijansa za digitalno oglašavanje

EU – Evropska alijansa za interaktivno digitalno oglašavanje

Zadržavamo pravo da unesemo izmene u ovu Politiku kolačića. Izmene i/ili dopune ove Politike kolačića će stupiti na snagu kada budu objavljene na ovom veb-sajtu.

Nastavkom korišćenja našeg veb-sajta i/ili naših usluga nakon što su izvršene izmene u ovoj Politici kolačića, pokazujete da ste saglasni sa novim tekstom Politike o kolačićima. Vaša je odgovornost da redovno proveravate sadržaj ove politike kako biste saznali o svim promenama.

Ako imate bilo kakvih pitanja o vašim ličnim podacima ili ovoj Politici kolačića, ili ako želite da uložite žalbu na način na koji obrađujemo vaše lične podatke, kontaktirajte nas koristeći kontakt podatke u nastavku:

podrska@tahomotive.rs  

office@smartautomotives.rs

Smart Automotive Solutions

Vojvode Stepe 16, Inđija 22320

+381 60 73 000 73

Ova Politika kolačića je na snazi od 1. januara 2022.