Kako Tahomotive izveštaji mogu pomoći vašoj kompaniji?

Korišćenje izveštaja je odličan način za brzo nadgledanje poslovnih procesa. Zato Tahomotive ima deset različitih izveštaja koji će vam pomoći da na praktičan način pregledate najvažnije podatke tahografa vaše flote. U ovom tekstu ćemo opisati koje vrste izveštaja Tahomotive pruža i kako vam mogu pomoći da upravljate svojim poslovanjem.

Izveštaj o proceni rizika vozača

Izveštaj o proceni rizika vozača vam omogućava da vidite sve povrede propisa koje su vaši vozači počinili u odabranom periodu. Štaviše, svakom vozaču se dodeljuje ocena rizika na osnovu toga koliko su ozbiljni prekršaji. Zbog toga možete lako da vidite trendove rizika tokom vremena, uočite sve probleme rano i razgovarate o njima sa svojim vozačima ako je potrebno.

Izveštaji o radnom vremenu

Praćenje tačnog radnog vremena može pomoći u obračunu plata i upravljanju radnim opterećenjem. Tahomotive sadrži tri izveštaja koji vam pomažu da pratite radno vreme vozača. Rezime radnog vremena po vozaču u nedeljama prikazuje radno vreme vozača kategorisano prema dobu dana – dnevno, večernje ili noćno vreme – i prikazuje ga u nedeljama. Možete da promenite vremenske odrednice u smislu toga šta sistem treba da posmatra kao noćno ili večernje vremene u odeljku Konfiguracija izveštaja u podešavanjima.

Izveštaj o režimu radnog vremena po vozaču je sličan. Razlika je u tome što prikazuje radno vreme vozača u danima i nudi malo više detalja kao što su početna i krajnja zemlja svake smene i kratak rezime bolovanja, slobodnih dana i praznika.

U mesečnom režimu radnog vremena svih vozača možete videti radno vreme svih vaših vozača za izabrani mesec. Pošto ima više informacija nego u drugim izveštajima o radnom vremenu, dostupni su u formatu  Excel ili PDF datoteka.

Izveštaji o preuzimanju podataka

Precizno upravljanje podacima tahografa je neophodno da biste bili usklađeni sa međunarodnim propisima i izbegli skupe kazne. Izveštaji o preuzimanju datoteka vam pomažu da se uverite da imate sve datoteke baš kako ste i planirali, bez dodatnih aktivnosti. Sistem sve radi automatski.

Izveštaj o statusu preuzimanja vozača vam pokazuje kada je svaki vozač poslednji put preuzeo podatke svoje kartice vozača i da li je to u skladu sa međunarodnim propisima o vožnji i vremenu odmora. U slučaju da je između preuzimanja prošlo previše vremena, ime vozača će biti obojeno crvenom bojom. Ako je sve u redu, ime će biti zeleno. Međutim, ako dođe vreme za sledeće obavezno preuzimanje, prikazaće se žuto kao podsetnik.

Izveštaj o statusu preuzimanja vozila funkcioniše na veoma sličan način, ali sa datotekama vozila umesto datoteka sa kartice vozača. U skladu sa Uredbom EK br. 561/2006 i srpskom zakonskom regulativom, preuzimanje datoteka sa kartice vozača mora se vršiti najmanje jednom u 28 dana, dok se datoteke vozila moraju preuzimati najmanje jednom u 90 dana.

Predviđeno je da se kartoni vozača moraju čuvati najmanje dve godine. U slučaju da neki fajlovi nedostaju, vaša kompanija rizikuje da se suoči sa velikim kaznama. Rezime preuzimanja datoteke vozača može vam pomoći da to izbegnete. Sistem prikazuje crveni trougao pored vozača sa nedostajućim datotekama i pokazuje vam tačne periode za koje datoteke nedostaju. Takođe možete dodati datoteke koje nedostaju jednostavnim klikom na tačke na grafikonu. Rezime preuzimanja datoteke vozila radi isto za datoteke vozila.

Izveštaj o arhivi DDD datoteka vam omogućava da preuzmete sve svoje datoteke odjednom ili preuzmete datoteke koje pokrivaju duže vremenske periode. Kompanije ga retko koriste za svakodnevne operacije, ali je od velike pomoći ako treba da date podatke nadležnim organima u slučaju provere u celoj kompaniji.

 

Drugi korisni izveštaji

Ovo su izveštaji koji ne pomažu u upravljanju datotekama, ali su korisni na druge načine. Izveštaj Kilometara po vozilu vam omogućava da vidite koliko je kilometara svako vozilo prešlo u izabranom periodu prema podacima tahografa. Ovi podaci vam mogu pomoći u upravljanju i planiranju opterećenja vozila.

 

Izveštaj o kalibraciji tahografa vam omogućava da jednostavno pratite predstojeće kalibracije tahografa. Konačno, tu je i izveštaj o troškovima putovanja po vozaču. Prikazuje iznose dnevnica koje treba isplatiti vašim vozačima. Samo imajte na umu dok koristite ovaj izveštaj da je zasnovan na podacima tahografa, koji označavaju samo početnu i krajnju zemlju smene. Stoga, ako je vozač prešao više zemalja tokom jedne smene, to može biti netačno. Takođe imajte na umu da ovaj izveštaj možda neće biti dostupan u nekim regionima. Da biste saznali više o dostupnosti izveštaja, slobodno kontaktirajte naš tim.

Nadamo se da je ovaj tekst razjasnio šta svaki izveštaj u Tahomotive aplikaciji može da vam pruži i kako mogu pomoći vašem poslovanju. Ako želite da saznate više o Tahomotive izveštajima ili bilo kom drugom delu sistema, slobodno kontaktirajte naš tim za podršku.

Shopping Basket