Često postavljana pitanja korisnika Tahomotive-a

Tahografi su prešli dug put od analognog do digitalnog, omogućavajući vozačima i njihovim kolegama koji rade u administraciji da efikasnije obračunavaju radno vreme vozača. Međutim, iako je ovaj deo posla možda postao malo lakši, čak ni digitalni tahografi nisu imuni na ljudsku grešku. Kome ćete se obratiti kada ste na putu i ​​treba vam pomoć i brz odgovor? U ovom članku ćemo pogledati neka od najčešćih pitanja korisnika Tahomotive.

1. „Zaboravio sam da na tahografu promenim aktivnost na pauzu“

Jedna od najčešćih situacija na putu je da vozač zaboravi da unese vreme pauze. Nažalost, na tržištu još nema tahografa koji mogu da predvide kada, zašto i koliko dugo ćete stati, pa je neophodno da to uradite sami. Ovo se ne dešava često, ali može da se desi svima. Kako rešiti ovaj problem?

Najkraći odgovor – moraćete da ubeležite ovu pauzu ručno.

Prvo morate da odštampate ispis iz vašeg tahografa. Ovo je potrebno uraditi dva puta, jer ćete jedan morati da predate svom menadžeru, a drugi zadržite. Drugi primerak je potrebno da zaadržite za sebe ukoliko vas zaustavi kontrola tokom vožnje. Na poleđini odštampanog zapisa unosite svoje aktivnosti i odgovarajuće vreme pauze, pazeći da koristite UTC vreme.

2. Ručni unos na digitalnom tahografu

Nadovezujući se na prethodno pitanje o unosu vremena pauze, svaki put kada se vratite sa pauze i ne unesete podatke ručno u tahograf, suočavate se se sa potencijalnim problemom netačnog računa vašeg radnog vremena i u najgorem slučaju, novčanom kaznom. Ako je to slučaj, moraćete da odštampate i zabeležite pauzu na papiru. Opet je potrebno da to uradite u dva primerka – jedan primerak za vas a drugi za arhivu vašeg preduzeća.

Postoji mnogo različitih proizvođača i verzija tahografa i teško je tačno ovde navesti kako se vrši ručni unos podataka na određenom modelu. Ako imate još pitanja o ovome, savetujemo vam da se konsultujete sa kolegama u vašem preduzeću.

3. Jedan čitač kartica za više ljudi

Tahomotive nudi preuzimanje podataka u pokretu i postoji mnogo pitanja o procesu daljinskog preuzimanja. Ključna stvar za sve ovo je čitač kartica, koji možete da uključite u port svog mobilnog telefona ili tableta i zajedno sa mobilnom aplikacijom Tahomotive, ostvarite prenos podataka.

Možete da delite čitač kartica sa drugim kolegama jer oni ni na koji način nisu povezani sa vašim uređajem ili profilom. Međutim, važno je zapamtiti da svi čitači kartica neće odgovarati svim uređajima i da nisu svi čitači kartica kompatibilni sa aplikacijom Tahomotive.

Dakle, pre nego što se dogovorite sa svojim prijateljem da podelite troškove za čitač kartica, uverite se da imate isti port na svojim telefonima. Osim toga, da biste koristili Tahomotive, izaberite jedan od kompatibilnih čitača za Android ili Tahomotive čitač kartica za iOS.

4. Jedan nalog za više vozača
Tahomotive je platforma koja preduzećima nudi mogućnost praćenja preuzimanja i analize podataka sa tahografa, kao i kontrole rada vozača.

Menadžeri voznih parkova će imati pristup podacima svih vozača sa svog naloga, dok će svaki vozač u okviru preduzeća imati pristup samo svom ličnom nalogu.
Shopping Basket