Izveštaj radnog vremena koji će vam pomoći u obračunu vremena provedenog u različitim zemljama

Od 2. februara 2022. profesionalni vozači koji putuju kroz Evropu moraju da evidentiraju svaki granični prelaz, dok putuju u drugu državu članicu. Razlog za to su nove odredbe propisa Paketa mobilnosti koje su stupile na snagu, a koje od poslodavaca zahtevaju da plaćaju odgovarajuću minimalnu zaradu svojim vozačima za vreme provedeno u određenoj zemlji. U praksi to znači ne samo praćenje radnog vremena svakog vozača, već i ispitivanje gde su ti sati provedeni. Da bi pomogao našim klijentima da upravljaju ovim promenama, Tahomotive je razvio novi izveštaj koji automatski objedinjuje neophodne informacije o radnom vremenu vašeg vozača po zemljama.

Šta je izveštaj “Radno vreme po zemljama” i kako vam pomaže?

Sve dok nova verzija smart tahografa ne bude dostupna, automatizujući ove granične prelaze, vozači će i dalje morati polovinu težine kako bi bili sigurni da su informacije registrovane. Međutim, uz pomoć novog izveštaja o radnom vremenu, vaš tim će imati spreman dokument koji predstavlja sve događaje za svakog vozača.

Evo kratkog pregleda mogućnosti koje nudi izveštaj “Radno vreme po zemljama” kako biste ga prilagodili na način koji najbolje odgovara potrebama vaše kompanije.

Informacije na osnovu dana ili zemlje

Podela po danima. Ovo će vam omogućiti da vidite koliko i kroz koje zemlje su vaši zaposleni prošli tokom određenog dana.

Podela po zemljama. Ovo će vam omogućiti da prikupite podatke i vidite koliko je vremena vozač proveo u određenoj zemlji tokom izabranog perioda.

Izaberite nivo detalja

U zavisnosti od vašeg mehanizma nadoknade, takođe možete izabrati da uključite ili izostavite indikatore vremena kao što su Odmor i Raspoloživost.

Primer odmora – kada je zaposleni na isporuci, ali mora da napravi nedeljni odmor, u skladu sa propisima;

Primer raspoloživosti – gde je osoba zakazana za dežurni rad, ako situacija to nalaže.

Druga opcija koju možete izabrati su ručne unose koje vozači obavljaju u svojim digitalnim tahografima. Situacije takvih slučajeva su različite, ali na vama je da li će se ove informacije prikazati kao deo registrovanih vremena u izveštaju. Ove informacije su podrazumevano izostavljene, ali ako želite da ih uključite, označite polje pored Uključi ručne aktivnosti.

Napomena! Ovo se odnosi samo na ručne unose kao što su vožnja, rad, odmor i dostupnost!

Ovo će vašem računovodstvenom timu olakšati nadoknadu za odgovarajuće sate. Međutim, ako imate fiksnu satnicu bez obzira na to koji je dan u nedelji, možete da izbegnete ovaj nepotreban detalj tako što ćete označiti polje za potvrdu Ukloni „Radne dane“, „Subote“, „Nedelje i praznike“ iz izveštaja.

I na kraju, ove informacije možete pregledati ili izvesti po vozaču u PDF ili Excel formatu.

Ukoliko ste novi u svemu i mislite da bi vaše poslovanje moglo imati koristi od našeg rešenja za upravljanje i analizu podacima digitalnih tahografa, kontaktirajte naš tim za više informacija!

Shopping Basket